ik weef de tranen in mijn leven
ik weef de trots in alle dagen
ik weef de pijn in zachte strengen


ik weef jou, in alle lagen wie je was, wie je zult blijven
hoe je kijkt en hoe je lacht
wat je gaf en wat ik leerde
weven zal ik, alles wat je bracht ik weef het missen, en het dragen


ik weef de liefde die is gebleven
ik weef jou met zorg en aandacht
in alle draden van mijn leven

Door Floortje Agema uit ‘Jij wordt gekend’, uitgeverij In de Wolken

 

Ik ondersteun ook de families waar  de baby overleden is of gaat overlijden en bij de zwangerschapsafbreking. Als doula en/of kraamzorg ben ik er voor je. 

Hoewel ouders in bepaalde situaties geschokt kunnen zijn vanwege het aanbieden van kraamzorg, is de aanwezigheid van kraamzorg geen overbodige luxe. De moeder is tenslotte ook kraamvrouw met alle klachten en risico’s die daarbij horen.

De kraamverzorgende heeft aandacht voor het door laten gaan van gewone zaken als rusten, slapen en eten. Als er al kinderen in het gezin zijn, is het nog belangrijker dat de routine van alledag in stand blijft. Zowel de moeder als haar partner hebben zorg en ondersteuning nodig bij wat hen is overkomen. Naast medische verzorging moet er ook tijd worden gemaakt om de ouders op verhaal te laten komen.

Bij een zwangerschapsduur van 24 weken of meer, is er recht op kraamzorg. Alhoewel alle opleidingen aandacht geven aan zorg na het overlijden van een baby, zal niet elke kraamverzorgende er even vertrouwd mee zijn.

In uitzonderingsgevallen kan er ook tussen 18 (en bij grote uitzondering tussen 16) en 24 weken kraamzorg worden gegeven. Bron:  Stillelevens (  ik geloof er zijn geen stillelevens ♥)

https://www.hemelwieg.nl/