Wat is belly binding?

Bengkung buik binding is een oude Maleisische methode voor het inpakken van de buik van de postpartum moeder en kan een belangrijk onderdeel van het herstellen van de bevalling zijn. Met behulp van katoen of mousseline stof je buik is verpakt  op het natuurlijke genezingsproces van uw lichaam te ondersteunen. Belly binding is  gebruikt om de postpartum lichaam de steun aan de buikwand spier intrekken te helpen, verbetert de houding, voor ondersteuning van losgemaakte ligamenten en ondersteuning bieden aan de romp, terwijl vitale organen terug te keren naar hun pre-zwangerschap  positie. Wikkelen kan worden gedaan over je kleren of onder met het gebruik van een doek.

Waarom heb ik het nodig?

Inwikkelen van de buik is een effectief en belangrijk onderdeel van het herstel in de postpartum stadium.

Wat zijn de voordelen van belly binding?

Er zijn verschillende voordelen van postpartum belly binding, waaronder:

Het herstellen van de diastasis rectus-tijdens de zwangerschap, de groeiende baarmoeder rekt de spieren in de buik. Dit kan leiden tot de twee grote parallelle banden van de spieren die elkaar ontmoeten in het midden van de buik te scheiden-een aandoening genoemed diastasis rectus of diastasis rectus abdominis. De Maleisische techniek van Bengkung binding is nuttig bij het brengen van die banden van de spieren weer bij elkaar om voor de linea alba, of bindweefsel, te versterken en te ondersteunen de spieren effectiever. Het wordt altijd geraadpleegd bij uw fysiotherapeut.

Bekken steun-in aanvulling op de ondersteuning van de buikstreek, buik binding biedt ook ondersteuning voor uw bekkengebied. Tijdens de bevalling, het lichaam produceert  relaxine, een hormoon, die helpt haar lichaam fysiek losser en flexibeler om de geboorte van haar baby mogelijk maken. Bij het binden , door de relaxine in het lichaam  de druk op de heupen en het bekken om terug te gaan naar zijn pre zwangerschap gaat gemakkelijker.

Onderrug ondersteuning-de Bengkung methode van binding is ook nuttig bij de ondersteuning van de onderrug. Het is bekend dat de buikspieren een directe relatie met de rug spieren hebben.  Met de buik steun, wordt de rug eveneens gesteund. Het hebben van lagere rug steun helpt om spanning en betere houding te verminderen.

Emotionele/spirituele voordelen-veel vrouwen genieten van de bescheidenheid van de mogelijkheid om borstvoeding te geven zonder de zorg van hun buik wordt blootgesteld. Vrouwen genieten ook van het proces van het verzorgen van hun lichaam en de mogelijkheid om zich te concentreren op hun herstel en het genezingsproces. Ze zijn in staat om echt te nemen die tijd elke dag voor zelf zorg en in contact te komen met hun nieuwe zelf en hun nieuwe rol als moeder. Veel vrouwen gebruiken binding als een spirituele of symboliek sluiting van hun zwangerschap.

Hoe ziet het eruit?

Het is aanbevolen dat voor een vaginale bevalling, wordt je inwikkelt in de eerste week postpartum en als je een keizersnede 4-6 week postpartum met een arts goedkeuring. Je kan gewikkeld worden  elke dag, eerste zes dagen 48uur, later voor ongeveer 10 uur  in de nacht, tot ongeveer 40 dagen na de bevalling, minimal 14 dagen. 

Wat is ervoor gebruikt?

Een handgemaakte 100% katoenen doek. Je kan huren van mij of het zelf kopen.

Wat zijn mijn tarieven?

1 binding sessie is €175 

Extra sessies zijn ook beschikbaar  voor €65 sessie.

Je kan ook de doek huren voor een extra vergoeding €70 (borg).

Zin in? 🙂