Natuurlijke en reguliere persoonlijke kraamzorg

Werkzaam in de regio Zandvoort, Overveen, Bloemendaal, Haarlem

Jouw Kraamtijd

De eerste periode na de bevalling is het belangrijk voor moeder en baby om aan te sterken en aandacht te schenken aan het hechtingsproces.  Een kersverse moeder haar pas geboren kind hebben aandacht en verzorging nodig. De eerste 40 dagen na de geboorte zijn cruciaal om te rusten en je energie weer in balans te brengen. 
Als doula ondersteun ik jou en je partner met jouw persoonlijke
voorbereiding op de geboorte en tijdens de bevalling zelf. Als
kraamverzorgende kan ik je blijven ondersteunen na de geboorte. Je kan mij ook als kraamverzorgende boeken.

Voor klanten die doula- kraamzorg optie kiezen, bied ik ook postpartum doula zorg.
Mijn kraamzorg opleider was  Martine Vogelzang.

Mijn vaste back-ups zijn  Joyce Sikking  en Maura. Beiden werken op holistische en natuurlijke wijze en hebben een ruime kennis op het gebied van kraamzorg. Ze zijn KCKZ gecertificeerd en werken als zelfstandige kraamverzorgende. Door deze vaste samenwerking kunnen we de continuïteit en kwaliteit van zorg beter waarborgen. Het is altijd mogelijk om van te voren een kennismakingsgesprek te hebben met hun.

 

Kraamverzorgende taken zijn:

Controles bij de moeder en kind

Voorlichting en instructies geven

Ondersteuning bij borstvoeding

Observeren, signaleren en communiceren met de verloskundige

Basis huishoudelijke taken

Je kan gebruik maken van aanvullende opties die ik bied:

herstellende moxa behandeling

hellende buikmassage

castorolie buikpakking

benkung belly binding

voetmassage

in balans postpartum lomi lomi massage

rebozo inwikkelen ritueel als de afsluiting van de kraamtijd

placenta capsuleren

Ik richt me op de intuïtieve zorg, welke aansluit bij jullie behoeften.

Tarieven en vergoedingen

Het aantal uren kraamzorg wordt tijdens de intake afgesproken, hiervoor maken we gebruik van het Landelijk Indicatieprotocol. Dit Landelijk Indicatieprotocol geeft aan op hoeveel uren zorg je recht op basis van je gezins- en medische situatie. Gemiddeld is dit 49 uur (bij borstvoeding) verdeeld over 8 dagen. Mocht er extra uren zorg nodig zijn, dan de verloskundige is eindverantwoordelijk en moet hier een akkoord voor geven.

Heeft u een deel van de kraamzorg al in het ziekenhuis gekregen? Dan breng ik het gemiddelde aantal uren per dag in mindering op het aantal uren dat bepaald is. Het wettelijk minimaal uren kraamzorg is 24 uur. De uren die de kraamverzorgende aanwezig is tijdens de geboorte staan los van basis kraamzorg uren. Voor de intake, assistentie bij de bevalling en de kraamzorg zelf ben je verzekerd via de basisverzekering. Je verzekeraar vergoed de zorg op basis van het Landelijk Indicatieprotocol. Bij basisverzekering dient je om een eigen bijdrage te betalen. Afhankelijk van hoe je aanvullend verzekerd bent, worden deze kosten wel of niet vergoed door je zorgverzekeraar.

Bron: Landelijke-protocollen 

Doula diensten zij door de klein aantal verzekeraars gedeeltelijk vergoed. Informeer je goed bij jouw verzekeraar voor 2024.