Natuurlijke en reguliere persoonlijke kraamzorg

Werkzaam in de regio Zandvoort, Haarlem, Beverwijk, Amsterdam,Leiden 

Volledig vergoed door zorgverzekeraars bij aanvulende verzekering

Natuurlijke zorg 

Holistische aanpak

Lotus bevalling

Kraambed massage

Belly binding

Rituelen 

Kraamplan voorbereiding 

Yoni stoom bad

Jouw Kraamtijd 

De eerste periode na de bevalling is het belangrijk om voor moeder en baby aan te sterken en aandacht te geven aan het hechtingsproces. Een kersverse moeder heeft net zoveel verzorging nodig als haar pas geboren kind. De eerste 40 dagen na de geboorte zijn crucial om te rusten en energie in balans te brengen. 

Als doula ondersteun ik jou en je partner met jouw persoonlijke voorbereiding op de geboorte en tijdens de bevalling zelf. Als kraamverzorgende kan ik je blijven ondersteunen na de geboorte. Je kan mij ook zelfs  als kraamverzorgende boeken. Voor klanten die doula- kraamzorg optie kiezen, geef ik 150 euro korting op doula pakketten. 

Sinds juli 2020 werk ik onder begeleiding van Martine Vogelzang

Kraamverzorgende taken zijn:

Controles bij de moeder en kind

Voorlichting en instructies geven

Ondersteunen bij borstvoeding

Observeren, signaleren wat betreft van jouw gezondheid aan de verloskundige

Verzorging en opvang van jullie oudere kinderen

Basis houshoudelijke taken

Je kan gebruikt maken van aanvulende opties die ik bied: 

herstellende moxa behandeling

helende buikmassage

castorolie buikpakking

  benkung belly binding

♥  voetmassage

 in balans postpartum lomi lomi massage

♥ rebozo inwikkeling ritueel als de afsluiting van de kraamtijd 

Ik doel me op de intuitive zorg die het best bij je behoeften past.

 

Tarieven en vergoedingen

Het aantal uren kramzorg wordt tijdens de intake afgesproken, hiervoor maken we gebruik van het Landelijk Indicatieprotocol. Dit Landelijk Indicatieprotocol geeft aan op hoeveel uren zorg je recht op basis van je geziens- en medische situatie. Gemiddeld is dit 49 uur (bij borstvoeding) verdeeldt over 8 dagen. Mocht er extra uren zorg nodig zijn, dan de verloskundige is eindverantwoordelijk en moet hier een akkoord voor geven. Heeft u een deel van de kraamzorg al in het ziekenhuis gekregen? Dan breng ik het gemiddelde aantal uren per dag in mindering op het aantal uren dat bepaald is.

Het wettelijk minimaal aantal uren kraamzorg is 24 uur. De uren die de kraamverzorgende aanwezig is tijdens de geboorte staan los van basis kraamzorg uren. Voor de intake, assistentie bij de bevalling en de kraamzorg zelf ben je verzekerd via de basisverzekering. Je verzekeraar vergoed de zorg op basis van het Landelijk Indicatieprotocol. Bij basisverzekering dient je om een eigen bijdrage te betalen. Afhankelijk van hoe je aanvullend verzekerd bent, worden deze kosten wel of niet vergoed door je zorgverzekeraar. Doula diensten zijn door de kleine aantal verzekerars gedeeltelijk vergoed. Informeer je goed na bij jouw zorgverzekeraar.

Bron: Landelijke-protocollen

Doula diensten zijn door de klein aantal verzekerars gedeeltelijk vergoed. Informeer je goed na bij jouw zorgverzekeraar.